Luukku numero 9

Ilman aktiivisia kasvatteja ja talleja koko rotua ei virtuaalimaailmasta löytyisi. Rodun alkuperä virtuaalimaailmassa menee toki vuosien taakse, mutta käsittelyssä oleva kasvattaja ei toki ole ollut niin kauaa eestinhevosia kasvattamassa!

Talliesittelyssä Hulmur

Hulmur on perustettu vuoden 2010 loppupuolella. Tätä tallia ennen omistaja Ziki on ollut toki Hullumaja nimisen tallin omistaja, jossa myös kasvatettiin eestinhevosia. Talli siis vain periaatteessa vaihtoi nimeä, ollen välissä myös Kavalus niminen! Hullumaja taisikin olla vuodesta 2008 asti pystyssä, vai olisiko ollut jopa vuodesta 2007. Muisti ei meitä tässä asiassa auta. Kaiken kaikkiaan Ziki on vielä kovin nuori eestinhevoskasvattaja, ja on nähnyt vasta nykyaikaisemmat polvet eestinhevosten suvuissa.

Kasvatuksensa myötä Ziki on saanut kuitenkin eestinhevosia hieman yleisemmiksi. Tokihan suuri osa kasvateista on jäänyt talliin, mutta löytyyhän tallista tietojen mukaan ainut 4-polvinen eestinhevonen, jonka suvusta löytyy niin uudempia kuin vanhempia nimiä. Kestus HVL omaakin nykyaikaan katsottuna melko harvinaisen suvun. Nyt kuitenkin eksyttiin hieman raiteilta - kasvatustyötä Hulmurissa on tehty HVL kasvatusliitteen alla vuodesta 2010, joskaan kasvatteja ei ole syntynyt niin paljoa vaikka vuosia takana onkin.

Hulmurissa järjestetään aina silloin tällöin myös valmennuksia ja kilpailuja. Tokikaan tallissa ei järjestetä mitenkään mainittavan paljoa toimintaa, mutta kyllä eloa tallipihalla saattaa nähdä aina silloin tällöin! Valmennukset ovat avoinna lähinnä eestinhevosille, samoin kuin kilpailut. Eestinhevosviikonloppuna saatettiin kuitenkin nähdä, että myös kaikille avoin valmennus järjestettiin! Koska tallin omistaja Ziki on samaten VEY:n ylläpitäjä, tulee toimitaa järjestettyä Hulmurin maisemissa nykyään yhä useammin.

Tallilla ei ole varsinaisia kantahevosia, vaikka evm-sukuisia on aina tarjolla jalostuksessa. Niitähän ei voi koskaan olla liikaa, vai? Hevoskanta on melko suuri - yli kolmekymmentä eestinhevosta asustaa Hulmurin katon alla. Hevoset kilpailevat epäaktiivisen aktiivisesti, mutta eihän eestinhevosten tarkoitus ole laukata kilparadoilla jatkuvasti, vai mitä?

KAIKKI © ZIKI & MIWWY ELLEI TOISIN MAINITA!

VEYkalenteri