Luukku numero 13

Kuten jo aiemmin lupailin, nyt on aika esitellä eestinhevosta myös virtuaalisin silmin! Rodun historiasta en osaa sanoa niinkään paljoa. Vanhoja nimiä näkee kuitenkin yhä suvuissa, KTN-kasvatusliitteellä Katja on kasvattanut hevosia Pilvilaakson tallissaan. Harmittavaa on, että suurin osa näistä sivuista on kadonnut!

Viime vuosina eestinhevosten suosio on selvästi laskenut kun aktiivisia kasvattajia lopetti. Nyt rodun kiinnostus on kuitenkin alkanut nostaa päätään jälleen, ja ihmiset ovat selvästi kiinnostuneempia rodusta. Lieneekö rodun viehätys voittanut ihmiset jälleen, vai viime aikoina lisääntynyt aktiivisuus rodun parissa? Kuka tietää.

Eestinhevonen on vankka ja reipas rotu, jonka kanssa voi harrastaa mitä tahansa. Tämä sopii niin koulu- kuin esteradoille, sekä tietenkin kenttäradoille! Kärryjen edessä eestinhevoset toimivat myös varsin mallikkaasti. Rodun parissa voi siis harrastaa aktiivisesti lähes missä painotuslajissa tahansa. Vahvat ja kestävät hevoset menevät vaikka suunnistuksessa ja matkaratsastuksessa!

Kasvattajien määrä on lähtenyt pitkästä aikaa nousuun. Siltikään rotu ei ole mitenkään yleinen, vaan sen parissa voi harrastaa juuri niin kuin haluaa. Jalostukseen otetaan mielellään vastaan erilaisia hevosia eri suvuista, jotta ne eivät pääse yleistymään liikaa. Tämän rodun parissa ei tarvitse kilpailla aktiivisesti, jotta saa orinsa näkyville. Kuvien saatavuutta usein harmitellaan, mutta jos oikeasti vain kysäisee ht.netin etusivulla josko saisi kuvia, niin nopeasti niitä alkaa putkahtaa sieltä sun täältä!

Jos siis sinua on houkuttanut eestinhevosten kasvatus jo jonkin aikaa, niin tervetuloa vain rodun pariin! Uudet kasvattajat ja harrastajat otetaan aina mielellään vastaan :)!

KAIKKI © ZIKI & MIWWY ELLEI TOISIN MAINITA!

VEYkalenteri