Luukku numero 16

Tänään luukun takaa löytyy päiväkirjamerkintä, jonka arvontaan kaikki ovat tervetulleita! Teksti on kirjoitettu orille, mutta sitä saa muokata haluamallaan tavalla. Arvontaan osallistut ht.netin topicissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen miwwyn@luukku.com. Otsikoksi laita "luukku 16" ja viestiksi nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi.

"Saavuin tallille jo aamupäivästä, toivoen että silloin maneesissa olisi rauhallista. Aikomuksena oli käydä irtohypyttämässä Pollea, ja eihän se onnistuisi jos paikalla olisi muita ratsastajia. Kävin samantien tarkistamassa oliko maneesi vapaa, ja onnekseni se olikin aivan tyhjillään. Eilisillan estevalmennuksen jäljiltä maneesissa oli muutamia esteitä, joita aloin siirrellä uralle, sillä tarkoituksena oli rakentaa Pollea varten kolmen esteen irtohypytyskuja. Jätin esteet aivan pieniksi, n. 50 cm korkuisiksi. Pollea ei ollut aiemmin hypytetty irtona lainkaan, joten olisi hyvä aloittaa aivan varovasti.

Lähdin hakemaan oria tarhasta, ja se olikin heti portilla vastassa. Otin Pollen kiinni, ja lähdin taluttamaan sitä kohti tallia. Orilla oli hieman hankaluuksia malttaa kävellä rauhassa eteenpäin, joten virtaa taisi olla jo valmiiksi. Polle oli tosiaankin hieman rauhaton tallissakin, joten hoidin sen nopeasti valmiiksi. Nopea harjaus ja suojien laitto, jonka jälkeen heitin sille silat selkään juoksuttamista varten. Lopuksi laitoin Pollelle vielä suitset, ja juoksutusliina kiinni kuolaimiin ja kohti maneesia. Polle taisi heti arvata, että nyt tapahtuu jotain uutta, sillä maneesissa se oli alkuun entistäkin rauhattomampi. Taluttelin sitä pitkän tovin ympäri maneesia alkukäynneiksi, ja se silmäili kiinnostuneena esteitä jotka uralla olivat odottamassa. Pikkuhiljaa siirsin Pollen ympyrälle, ja juoksutin sitä liinassa hieman ravia. jotta se vertyisi ensiksi. Pollella näytti energiaa riittävän, joten juoksutin sitä melko kauan, ensiksi ravissa ja sitten laukassa. Mitään typeryyksiä orilla ei kuitenkaan näyttänyt olevan mielessään, se käyttäytyi oikein hyvin vaikka liikkuikin hyvää tahtia eteenpäin. Vihdoin hypyyttäminen saattoi alkaa, ja ravuutin Pollea kohti irtohypytyskujaa. Polle ravasi hieman hämillän kohti esteitä, eikä heti ymmärtänyt mitä sen oli tarkoitus tehdä. Ori pysähtyi ensimmäisen esteen eteen epäluuloisena, mutta todettuaan esteen turvalliseksi se hypähti paikaltaan sen ylitse. Teimme pari toistoa, ja hypyt alkoivat näyttää todella hyvältä ja ori näytti suorastaan nauttivan! Esteitä korotettiin vielä lopuksi, ja isommatkin esteet ori hyppäsi innokkaasti ja hienoilla, pyöreillä hypyillä. Taluttelin vielä loppukäynnit maneesissa, ja lopulta Polle pääsi takaisin tarhailemaan. Hypytyksestä jäi kummallekin hyvä mieli, ja vaatimustaso pidettiin melko alhaisena, jotta ori saisi luottamusta ja sen kanssa olisi helppo jatkaa harjoitusta seuraavallakin kerralla."

Osallistuneet
Mariella - mariellla.s@live.com
Mari H - virtuaali.mari@gmail.com
Veera - vrtwindstund@gmail.com
vrieng., vrieng.c@gmail.com
Riitsu - riihikorven.ratsutila@gmail.com
Tiikeri - varustepaja@gmail.com
Crimis - susifani96@hotmail.com

KAIKKI © ZIKI & MIWWY ELLEI TOISIN MAINITA!

VEYkalenteri