Luukku numero 4

Tänään luukusta löytyy luonne arvottavaksi!. Luonne on kirjoitettu koulupainotteiselle orille, mutta sen voi halutessaan muokata vaikka tammalle sopivaksi. Luonne soveltuu minkä rotuiselle ratsulle tahansa. Luonne arvotaan halukkaiden kesken käyttäen puolueettomasti arvontakonetta.

Osallistuminen
sähköpostitse osoitteeseen miwwyn@luukku.com, otsikoksi luukku 4 tai ht.netin topicissa. Osallistumiset muodossa:
nimimerkki - sähköposti

LUONNE:
Polle on kiltti ja hyvin rauhallinen ori. Tutun ja turvallisen ihmisen kanssa Polle on erittäin helppo käsitellä, mutta tutuista ja turvallisista rutiineista poiketessa ori jännittyy kovin helposti. Vaikka Polle ei vieraista ihmisistä paljoa perustakaan, on se perusluonteeltaan kovin positiivinen ja sen kouluratsun ura on näyttänyt alkumetreiltä saakka lupaavalta. Orin kanssa on myös siitä mukavaa puuhailla, että kun sen luottamuksen saavuttaa, sen todellakin näkee Pollen käytöksestä. Polle ei pahemmin välitä muista tallissa asuvista hevosista, mutta tulee kuitenkin lähes aina hyvin toimeen karsinanaapureidensa kanssa. Taluttaessa Polle pysähtyy automaattisesti, kun taluttajakin, eli kunnioitusta ihmistä kohtaan orilta löytyy. Varustettaessa laittaessa ainoaksi ongelmaksi voisi sanoa pullistelun, mikä on melko arkipäiväistä Pollen satulavyötä kiristäessä.

Kouluratsuna Polle on hyvin herkkä ja kuuntelee ratsastajaa hyvin, ja ori tekeekin mielellään töitä ratsastajan kanssa joka osaa käyttää riittävän pieniä apuja. Polle on erityisen herkkä jalalle, joten ratsastaja saa olla tarkkana että käyttää pohjetta vain tarvittaessa. Vaikeampia koululiikkeitä tehdessä Polle ei kuitenkaan ole aivan helpoimmasta päästä, sillä se ottaa helposti nokkiinsa ratsastajan virheistä, eikä niitä helposti korjaile. Vaikka ori vaatiikin ratsastajaltaan, lukeutuu sen hyviin puoliin ehdottomasti todella mukavat askellajit! Ravi on erittäin tasaista, ja laukka suorastaan keinuhevosmaista. Polle on myös miellyttävä kilpakumppani, sillä onnistunut suoritus palkitaan lähes poikkeuksetta ruusukkeella - hyvin liikkuessaan Polle tuntuu antavan kaikkensa ja hurvaavan tuomarit upeilla liikkeillään.

Esteille ori on myös oiva valinta, sillä se omaa hyvän hyppytyylin ja yleensä ylittääkin esteet puhtaasti. Maastoesteillä Polle on reipas ja hyppää hyvin, mutta jännittää helposti erikoisempia esteitä tai rasahduksia metsikössä.


Osallistuneet
Veera - vrtwindstund@gmail.com, onnea!
mystic - mysticsharifa@luukku.com
Ada - ada93@luukku.com
Cric - cric@hotmail.fi
Mariella - mariellla.s@live.com
Miltsu - koulukentta@gmail.com
Mari H - virtuaali.mari@gmail.com
Mistelia - vtoctober@hotmail.fi
Eba - ebanposti@gmail.com

KAIKKI © ZIKI & MIWWY ELLEI TOISIN MAINITA!

VEYkalenteri